Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Хмільницька громада» (код ЄДРПОУ: 04412030) був реорганізований і увійшов до складу Новобілоуської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Хмільницька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новобілоуської громади

Інформація Фонду соціального страхування України

Дата: 10.09.2020 09:27
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

Оновлено договір про подання електронних документів до ФССУ

Для подання до Фонду соціального страхування України електронних документів, зокрема, заяв-розрахунків на виплату допомог працівникам, страхувальники (роботодавці) мають укласти із відділенням робочого органу виконавчої дирекції ФССУ відповідний договір.

Наказом виконавчої дирекції Фонду від 26.08.2020 № 415-од зазначений примірний договір щодо подання електронних документів було затверджено у новій редакції. Внесені зміни приводять договір у відповідність до Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Договори про подання електронних документів до Фонду соціального страхування України, укладені в попередні періоди, є чинними і не потребують переоформлення.

Дія договору поширюється на заяву-розрахунок та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам за формами згідно із Порядком фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затверджені постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 12.

Примірний договір

Нагадаємо, подання електронних документів надає страхувальнику право не подавати їх на паперових носіях. У разі подання документа в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису, роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника.

 

Пресслужба виконавчої дирекції

Фонд прийняв на оплату лікарняні на 1,8 млн грн для компенсації заробітку медикам, хворим на COVID-19

Гостре професійне захворювання медичних і інших працівників на COVID-19, яке настало внаслідок інфікування під час виконання посадових обов’язків, вважається нещасним випадком на виробництві та передбачає страхові виплати та послуги від Фонду соціального страхування України.

Зокрема, за час лікування гострого профзахворювання ФССУ компенсує застрахованим особам втрачений заробіток у розмірі 100% середнього доходу незалежно від тривалості стажу. З початку пандемії Фонд прийняв на оплату 500 таких листків непрацездатності на суму понад 1,79 мільйонів гривень.

Загалом працівники провели на оплачуваному за кошти Фонду лікарняному через профзахворювання на коронавірусну хворобу 6 141 день.

Виплати здійснюються Фондом, починаючи з шостого дня непрацездатності і до повного одужання, перші п’ять днів фінансує роботодавець. Підставою для надання зазначеної допомоги є виданий в установленому порядку листок непрацездатності та наявність акту розслідування нещасного випадку, пов’язаного з виробництвом.

 

 

Найбільша кількість нещасних випадків захворювання медиків на COVID-19 зафіксована на Львівщині

З початку пандемії Фондом соціального страхування України отримано 8 784 повідомлення про клінічно підтверджені випадки гострого професійного захворювання медичних і інших працівників внаслідок зараження коронавірусною інфекцією.

Найбільша кількість повідомлень зареєстрована у Львівській області – 1 518 випадків, що складає 17,3% від усіх повідомлень про випадки захворювання медиків на COVID-19 внаслідок виконання посадових обов’язків. У місті Києві отримано 808 повідомлень, у Рівненській області – 804, Закарпатській області – 653, Чернівецькій області – 578, Волинській області – 547.

Станом на сьогодні розслідування завершено по 2 049 випадках, 783 з них визнані пов'язаними з виробництвом, у тому числі дев'ятнадцять – смертельні.

Нагадаємо, у липні 2020 року у структурі виробничого травматизму галузь охорони здоров’я склала 43% від усіх виробничих нещасних випадків, з них 39,5% – випадки гострого професійного захворювання на COVID-19.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua