Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Хмільницька громада» (код ЄДРПОУ: 04412030) був реорганізований і увійшов до складу Новобілоуської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Хмільницька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новобілоуської громади

Запобігти і зупинити

Дата: 07.07.2020 13:41
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

Запобігти і зупинити

 

2–3 липня у селах Чернігівщини відбувся дводенний тренінг з адвокації осіб, що зазнали домашнього насильства.

Адвокація для адвокатів? Ні, це для представників ОТГ, сільських і селищних рад Чернігівської області, які хочуть зробити якісні зміни в своїх селах.

«Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства", – основна тема проєкту Національної Ради Жінок України за підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Насильство – це не проблема окремої родини, це проблема цілої країни. Недоліком системи верховенства права є низький рівень поінформованості населення про проблеми насильства та дискримінації.

«Домашнє насильство – це, звісно, злочин, а не прояв любові. Прислів’я «Б’є – отже, любить» – ми повинні вже забувати, і цим злочинам потрібно всіляко протидіяти». Жертви насильства не завжди знають: де шукати допомоги та як захистити себе. І ми повинні в цьому їм допомагати», – зазначила Людмила Порохняк-Гановська, Голова НРЖУ, Радник Міжнародної Ради Жінок з охорони здоров’я, Віце-президентка Європейської Ради Жінок.

В заході взяли участь відомі вітчизняні тренерки, а саме Тетяна Кононович – представник офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; Надія Комарова, Вчений секретар Державного інституту сімейної та молодіжної політики, кандидат економічних наук; Галина Козлова, голова Комітету «Сталий розвиток» НРЖУ, заслужений працівник соціальної сфери України, Алла Новікова, учасниця мережі «Регіонет», експертка з розвитку територіальних громад, фасилітаторка Британської Ради в Україні.

Учасники тренінгу взяли участь в анкетуванні та отримали інформаційні матеріали щодо запобігання та протидії насильству.

Під час зустрічі київської делегації на чернігівській землі Голову Національної Ради Жінок України Людмилу Порохняк-Гановську було нагороджено Подякою за підтримку видання книги «Літопис доль та днів минулих», присвяченої воїнам – уродженцям Чернігівського району.

                     За інформацією Національної Ради Жінок України.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua