Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Хмільницька громада» (код ЄДРПОУ: 04412030) був реорганізований і увійшов до складу Новобілоуської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Хмільницька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новобілоуської громади

Свято Івана Купала

Дата: 07.07.2020 12:16
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

Свято Івана Купала.

У ніч із 6 на 7 липня в Україні відзначають наймістичніше народне свято Івана Купала, яке взяло свій початок ще з часів язичництва.   Цей день завжди був пов'язаний з безліччю вірувань, прикмет, традицій та обрядів.

     Вже стало доброю традицією відзначати це свято і в Хмільницькій громаді. Але звичного масштабного святкування цього року не було в зв’язку із запровадженим в країні карантином. Однак працівники Хмільницького Будинку культури та бібліотеки не забувають про  древні звичаї та обряди.    

    Наші   пращури вірили, що саме на свято Івана Купала рослини набирають чарівних та цілющих властивостей, а дівчата плели з польових квітів вінки, щоб передбачити свою долю. Саме обряд плетіння купальського вінка найбільше зачаровував дівчат. Саме ж плетіння вінка було справжньою школою рукоділля.

    Удень, перед магічною ніччю,  зібравши дівчат на лузі, організатори заходу  провели  майстер - клас по плетінню купальського вінка. Вони розповіли про силу, яку має кожна з квіток і показали як правильно сплітати різнотрав’я .  А ввечері, перед заходом сонця прикрасили  Марену, а потім зібралися на вигоні біля річки  і пускали віночки на воду. Ворожили на судженого.

    Метою заходу було подарувати учасникам емоції, навчити дівчат плести купальські вінки, дотримуючись народних традицій , формувати почуття національної свідомості і любові до рідного краю, звичаїв традицій і обрядів українського народу.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1573794606138480&id=100005238660231

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua