Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Хмільницька громада» (код ЄДРПОУ: 04412030) був реорганізований і увійшов до складу Новобілоуської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Хмільницька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новобілоуської громади

Інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

Дата: 27.02.2020 09:55
Кількість переглядів: 315

Фото без опису

Застраховані особи мають право на реабілітацію після важких захворювань і травм за кошти Фонду

Понад 460 млн гривень передбачено в бюджеті Фонду соціального страхування України на 2020 рік для забезпечення працюючих медичною реабілітацією. Таке лікування заплановано профінансувати для осіб, які матимуть потребу у відновленні здоров’я після інсультів, інфарктів, оперативних втручань та інших важких захворювань або травм.

«Лікування надається застрахованим особам на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за їх вибором з метою якнайшвидшого відновлення здоров’я. Ця послуга дозволяє не лише закріпити результати стаціонарного лікування, але і є його повноцінним продовженням», – зазначила директор виконавчої дирекції Фонду Олена Дума.

Право на проходження реабілітації за кошти Фонду має кожен працюючий після закінчення гострого періоду захворювання та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу в такому лікуванні.

Порядок отримання реабілітаційного лікування за кошти Фонду соціального страхування України:

– після надання пацієнту висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я щодо необхідності реабілітації за певним профілем, лікувальний заклад повідомляє про це робочий орган Фонду;

– не пізніше наступного дня у стаціонар лікарні до пацієнта прибуває фахівець Фонду, який за наданим паспортом та ідентифікаційним кодом самостійно перевіряє, чи є особа застрахованою;

– пацієнту надається перелік санаторіїв, які відповідають вимогам по профілю його хвороби, і він самостійно обирає санаторно-курортний заклад для проходження лікування, про що зазначає в заяві;

– орган Фонду узгоджує з санаторієм наявність вільних місць і укладається тристоронній договір – між Фондом, санаторієм і хворим;

– застрахована особа направляється до санаторно-курортного закладу на відновне лікування зі стаціонару лікарні. На час реабілітації продовжується листок непрацездатності, за яким Фондом фінансується допомога по тимчасовій втраті працездатності, аби компенсувати особі втрачений за час лікування заробіток.

 

Соціальним страхуванням в Україні охоплено 12,5 млн осіб

Кожен працюючий в Україні є застрахованим на випадок загальної чи професійної хвороби, травми, нещасного випадку, необхідності догляду за хворим членом родини, виникнення потреби у відновленні здоров’я та медико-соціальних послугах, а також смерті. Фінансування допомог, страхових виплат і послуг у разі настання страхових випадків гарантує Фонд соціального страхування України.

«Сьогодні під нашою опікою знаходиться 12,5 млн людей – це офіційно працевлаштовані, самозайняті, ФОП, особи, які працюють на умовах цивільно-правових договорів. Тобто всі, хто сплачує, або за кого сплачується роботодавцем єдиний внесок. Наші застраховані мають широкий перелік гарантій, від грошових виплат до соціальних послуг. Водночас, через нелегальну зайнятість тисячі людей залишаються без соціального захисту. Погоджуючись на неофіційну трудову діяльність, такі працівники ризикують залишитись без допомоги у разі втрати працездатності. Я закликаю не позбавляти себе прав на соціальний захист, допомоги і страхові гарантії та вимагати легального працевлаштування – це запорука, у першу чергу, вашої захищеності», – говорить директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Олена Дума.

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України здійснює виплати за листками непрацездатності, компенсуючи втрачений за період хвороби заробіток; надає допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами та допомогу на поховання; гарантує курс реабілітаційного лікування працюючим після перенесених важких захворювань і травм; фінансує щомісячні страхові виплати і надає одноразову допомогу потерпілим на виробництві та членам їх сімей; забезпечує потерпілих лікуванням в закладах охорони здоров’я та санаторно-курортним лікуванням, фінансує для них лікарські засоби і вироби медичного призначення тощо.

Право на матеріальне забезпечення, страхові виплати та медико-соціальні послуги за кошти Фонду виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), зайняття підприємницькою та іншою діяльністю.

План фінансування за січень виконано Фондом на 100%

Фонд соціального страхування України направив на фінансування страхових виплат, матеріального забезпечення та медико-соціальних послуг за січень понад 1,9 млрд гривень. Видаткова частина виконана на 100% згідно плану.

Так, на оплату допомог по тимчасовій втраті працездатності (лікарняні), по вагітності та пологах і на поховання Фонд направив 1 188 млн грн, на страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей – 624 млн грн і на фінансування медичних та соціальних послуг – майже 23 млн грн.

На виплату матеріального забезпечення працюючим і страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх родин) направляються всі наявні ресурси по мірі надходження частки від ЄСВ у розмірі 9,5727% на рахунок Фонду.

Нагадаємо, відповідно до бюджету Фонду на цей рік, на матеріальне забезпечення та соціальні послуги загалом заплановано направити 17,32 млрд грн. На страхові витрати потерпілим на виробництві і членам їх родин Фонд направить – 9,775 млрд грн, на страхові витрати на медичну і соціальну допомогу – 0,577 млрд грн.

 

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua