Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Хмільницька громада» (код ЄДРПОУ: 04412030) був реорганізований і увійшов до складу Новобілоуської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Хмільницька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новобілоуської громади

Фонд соціального страхування України інформує

Дата: 29.11.2020 17:28
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

Фонд соціального страхування України профінансує медико-соціальні послуги і допомоги для потерпілих за увесь період, упродовж якого видатки було призупинено

Від сьогодні, 26 листопада, набув чинності Закон України «Про внесення змін до підпункту 2 пункту 5 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 941-IX, прийнятий Верховною Радою України 03.11.2020.

Документом відновлено фінансування Фондом соціального страхування України медичних і соціальних послуг, одноразових страхових виплат для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань, осіб з інвалідністю (членів їх сімей).

Також законом відновлено направлення на реабілітаційне лікування за рахунок коштів ФССУ працюючих українців після перенесених важких захворювань і травм.

Нагадаємо, на вимогу Закону України № 553-ІХ від 13.04.2020, з 18 квітня 2020 року Фонд призупиняв фінансування наведених статтей видатків.

Потерпілим на виробництві, особам з інвалідністю Фондом буде здійснено виплату нарахованих коштів на медико-соціальні послуги за увесь період, упродовж якого фінансування видатків було призупинено. Зокрема, буде перераховано кошти на здійснення спеціальних медичних, постійних сторонніх доглядів за потерпілими, а також побутове обслуговування; витрати на додаткове харчування; відшкодовано витрати за самостійно придбані лікарські засоби, вироби медичного призначення та гігієнічні вироби (підгузники або пелюшки).

Крім того, Фондом соціального страхування України буде виплачено одноразові допомоги потерпілим на виробництві або членам їх сімей у разі смерті потерпілих, які були нараховано упродовж періоду дії обмежень на фінансування.

Третина нещасних випадків на виробництвах пов’язані з інфікуванням SARS-CoV-2

Упродовж 9 місяців 2020 року Фондом соціального страхування України зареєстровано 3 851 потерпілого внаслідок нещасних випадків, які стались під час виконання посадових обов’язків. З них медичних і інших працівників, у яких було діагностовано гостре професійне захворювання на COVID-19 – 1 167, або 30,3% від усіх потерпілих.

Смертельно було травмовано 253 особи, крім того,  внаслідок інфікування SARS-CoV-2 померли 26 працівників.

Найбільша кількість нещасних випадків у звітному періоді зареєстрована Фондом у серпні і вересні та має динаміку до зростання у зв’язку із поширенням пандемії. Так, у серпні рівень виробничого травматизму склав 660 потерпілих, враховуючи хворих на гостре профзахворювання на COVID-19  (що становить 17,1% від загальної кількості травмованих за 9 місяців), у вересні – 737 потерпілих (19,1% від загальної кількості).

У розрізі регіонів найбільше страхових нещасних випадків сталось у Дніпропетровській області – 531 потерпілий на виробництв (що становить 13,8% від загальної кількості потерпілих на виробництві за 9 місяців поточного року), м. Київ – 406 потерпілих на виробництві (10,5%), Донецькій області – 294 потерпілих на виробництві (7,6%), Львівській області – 253 потерпілих на виробництві (6,6%), Київській області – 225 потерпілих на виробництві (5,8%) та Харківській області – 209 потерпілих на виробництві (5,4 %). Кількість травмованих осіб у цих областях складає 49,7% від загальної кількості травмованих по Україні.

Уже понад 50 тисяч українців пройшли оплачувану за кошти ФССУ ізоляцію від COVID-19

З початку пандемії понад 50 тисяч українських працівників, зокрема, майже 10 тисяч медиків знаходились на самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом. Для них Фонд соціального страхування України компенсує втрачений за цей час заробіток, починаючи з шостого дня ізоляції (перші 5 днів фінансує роботодавець). 

Станом на сьогодні ФССУ прийняв на оплату більш ніж 300 000 днів ізоляції від коронавірусної хвороби на суму понад 60 млн гривень.

Виключною підставою для нарахування такої допомоги є виданий у встановленому порядку лікарняний листок із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11». Щоб відкрити лікарняний листок необхідно у телефонному режимі звернутись до свого сімейного лікаря.

Для отримання від Фонду допомоги, отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» необхідно передати своєму роботодавцю, який оформлює заяву-розрахунок та передає її до Фонду на фінансування. ФССУ забезпечив можливість зробити це дистанційно.

Зазначимо, допомоги по ізоляції від COVID-19 надаються Фондом з метою забезпечення захисту застрахованих осіб і протидії поширенню коронавірусної інфекції.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua