Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Хмільницька громада» (код ЄДРПОУ: 04412030) був реорганізований і увійшов до складу Новобілоуської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Хмільницька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новобілоуської громади

Інформує пресслужба виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування України

Дата: 29.10.2020 16:04
Кількість переглядів: 202

Фото без опису

Оплачувану за кошти Фонду соціального страхування України ізоляцію від COVID-19 пройшли 30 тисяч українців

З початку пандемії 30 тисяч українських працівників, зокрема, майже 7 тисяч медиків знаходились на самоізоляції від COVID-19 під медичним наглядом. Для кожного з них Фонд соціального страхування України компенсує втрачений за цей час заробіток.

Станом на сьогодні ФССУ направив на оплату близько 160 000 днів ізоляції від коронавірусної хвороби 31,6 млн гривень.

Пройти оплачувану за кошти Фонду самоізоляцію працюючі українці можуть в разі безпосереднього контакту з хворим на COVID-19. Сума виплат від Фонду складає 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу для всіх застрахованих осіб та 100% – для медичних працівників.

Виплати здійснюються Фондом з метою забезпечення захисту застрахованих осіб і протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, на період карантину відкрити листок непрацездатності для ізоляції від COVID-19 можливо у дистанційному режимі – для цього працівник має телефоном звернутись до свого сімейного лікаря. Щоб отримати від Фонду допомогу, необхідно передати отриманий листок непрацездатності із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19–11» своєму роботодавцю. У свою чергу, роботодавець на підставі отриманого від працівника лікарняного листка оформлює заяву-розрахунок, у якій вказує причину непрацездатності – 11, тобто ізоляція від COVID-19, та передає її до Фонду на фінансування. ФССУ забезпечив можливість зробити це в дистанційному режимі або безконтактно. 

Бережіть себе та будьте здорові!

Розмір допомог від Фонду за лікарняними листками зріс на 18,6%

Середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності, що надається Фондом соціального страхування України у разі хвороби, травми або догляду за хворим членом родини, за підсумками трьох кварталів склав майже 326 гривень проти 274,75 грн за той же період минулого року. Зростання середньоденної суми допомоги склало 18,6%.

Збільшення розміру компенсації втраченого заробітку за час перебування на лікарняному пов’язано з ростом середньої заробітної плати в Україні. 

Загальні витрати Фонду на виплату допомог по тимчасовій непрацездатності упродовж перших 9 місяців поточного року склали 7,5 мільярда гривень, фінансування лікарняних здійснюється ФССУ в оперативному режимі упродовж одного робочого дня.

Нагадаємо, підставою для нарахування Фондом матеріального забезпечення є подана роботодавцем заява-розрахунок. Страхувальникам надано можливість надсилати заяви-розрахунки в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису з метою оптимізації та пришвидшення фінансування, а також протидії поширенню COVID-19 в Україні.

ФССУ профінансував страхові виплати для сім’ї медиків з Київщини, які померли внаслідок профзахворювання на COVID-19

Фонд соціального страхування України профінансував надання двох одноразових страхових виплат у зв’язку із смертю внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19 подружжя медичних працівників – лікаря-анестезіолога і медичної сестри з Київщини. 

Допомоги профінансовано ФССУ для сина медиків та матері померлої за рахунок коштів державного бюджету відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Розслідування зазначеного нещасного випадку зараження медичних працівників коронавірусом SARS-CoV-2 було проведено у максимально короткі терміни з метою забезпечення посиленого соціального захисту неповнолітньої дитини. Також в оперативному режимі Фондом було перераховано кошти фінансової допомоги, вони надійдуть на рахунки сім’ї упродовж декількох банківських днів.

Висловлюємо щирі співчуття близьким і рідним. 

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua