Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Хмільницька громада» (код ЄДРПОУ: 04412030) був реорганізований і увійшов до складу Новобілоуської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Хмільницька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новобілоуської громади

Фонд соціального страхування України інформує

Дата: 27.10.2020 15:40
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

Фонд профінансував 796 млн грн страхових виплат за вересень

Фонд соціального страхування України профінансував щомісячні страхові виплати за вересень для 202,2 тисяч потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та членів їх родин. На це Фонд направив 796,4 мільйона гривень.

Загалом упродовж січня–жовтня 2020 року ФССУ виплатив майже 7,6 мільярда гривень щомісячних страхових виплат. Середній розмір такої виплати склав за підсумками трьох кварталів 3 801 гривню.

Зазначимо, щомісячна страхова виплата призначається потерпілому у разі часткової або повної втрати працездатності та компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до визначеного МСЕК ступеня непрацездатності. Також страхову виплату щомісяця отримують члени родин потерпілих у разі їх смерті.

Фонд соціального страхування України здійснює страхування на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. У кожному із зазначених випадків передбачено страхові виплати безпосередньо потерпілим або членам їх сімей.

 

Набув чинності новий порядок перевірок використання страхових коштів

10 жовтня 2020 року набув чинності Порядок перевірки правильності використання страхувальниками страхових коштів Фонду соціального страхування України та застосування фінансових санкцій за порушення встановленого порядку їх використання. Про це на селекторній нараді за участі  профільних фахівців виконавчої дирекції Фонду та її робочих органів повідомила начальниця управління по роботі зі страхувальниками виконавчої дирекції ФССУ Наталія Зеленська.

Порядок було погоджено Державною регуляторною службою України та затверджено постановою правління Фонду соціального страхування України від 02.10.2020 № 23.

За словами Наталії Зеленської, прийнятий документ передбачає чітку і зрозумілу процедуру та затверджує стратегію превентивних, ризик-орієнтованих підходів замість карально-стресових перевірок. Нормативний акт дозволить зменшити кількість безрезультативних та малоефективних документальних перевірок і витрати коштів Фонду на їх проведення, а також мінімізує навантаження на страхувальників із одночасним збільшенням ефективності захисту інтересів застрахованих осіб.

Зокрема, порядком визначено осучаснений перелік можливих підстав для проведення планових і позапланових перевірок, які дозволяють оцінити доцільність їх проведення та зменшити загальну кількість.

Також порядком запроваджено уніфіковану форму акта перевірки страхувальника, що підтверджує факт проведення документальної перевірки, відображає її результати та є носієм доказової інформації про виявлені порушення у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Ознайомитись із Порядком перевірки правильності використання страхувальниками страхових коштів Фонду соціального страхування України та застосування фінансових санкцій за порушення встановленого порядку їх використання: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/971204

Звертаємо увагу, у зв’язку із затвердженням зазначеного порядку відповідно до рішення правління Фонду визнано такою, що втратила чинність, Інструкцію про порядок проведення перевірок страхувальників по коштах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22.12.2010 № 29 (зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 25.03.2011 за № 393/19131).

 

 

Фонд виплатив 3,7 млрд грн декретних для 110 тисяч жінок за підсумками трьох кварталів

Фонд соціального страхування України профінансував надання допомоги по вагітності та пологах для 110 506 працюючих жінок, які перебували у відпустці по вагітності та пологах у січні–вересні 2020 року. На це Фонд направив 3,7 мільярда гривень, що на 8,6%, або 291,5 мільйона гривень більше, ніж за той же період 2019 року.

Нагадаємо, Фонд фінансує зазначену допомогу для всіх працюючих жінок за кожен день перебування у відпустці по вагітності та пологах. У загальних випадках тривалість такої відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів).

Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді.

Крім того, жінкам, віднесеним до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності терміном 180 календарних днів.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua