Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Хмільницька громада» (код ЄДРПОУ: 04412030) був реорганізований і увійшов до складу Новобілоуської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Хмільницька громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новобілоуської громади

Інформація Фонду соціального страхування України

Дата: 18.09.2020 12:15
Кількість переглядів: 178

Фото без опису

Інформація Фонду соціального страхування України

Майже 100 тисяч працюючих жінок знаходились у декретній відпустці у січні–серпні 

За оперативними підсумками восьми місяців 2020 року Фонд соціального страхування України прийняв на оплату лікарняні листки, видані у зв’язку із вагітністю та пологами, на суму 3,28 мільярдів гривень. Допомоги нараховано для 99 690 працюючих жінок.

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах порівняно з серпнем минулого року зріс на 14,8% та склав 280,14 гривень. 

Нагадаємо, зазначена допомога надається Фондом соціального страхування України працевлаштованим жінкам у розмірі 100% середнього доходу за весь період перебування у відпустці по вагітності та пологах.

Для обчислення розміру допомоги необхідно помножити розмір середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами. Тривалість страхового стажу при цьому не враховується. Водночас, особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

У загальних випадках тривалість такої відпустки складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів). Додатково до основного може видаватись листок непрацездатності тривалістю 14 календарних днів, який також підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду. Такий листок непрацездатності видається в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді. Крім того, жінкам, віднесеним до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності терміном 180 календарних днів.

У січні–серпні Фонд направив 6 млрд грн на щомісячні виплати потерпілим на виробництві

За оперативними даними перших восьми місяців 2020 року Фонд соціального страхування України профінансував 5,98 млрд гривень щомісячних страхових виплат, які компенсують потерпілим на виробництві та їх родинам втрачений через часткову або повну непрацездатність заробіток.

Станом на 01 вересня Фонд щомісяця здійснює такі виплати для 193,4 тисяч осіб, які постраждали внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також для майже 9 тисяч членів їх родин у разі смерті потерпілих.

Середньомісячний розмір страхової виплати від ФССУ склав за підсумками січня–серпня 3 783,83 гривень.

Виплати було профінансовано у збільшеному розмірі відповідно до проведеного за рішенням Уряду перерахунку на 11% з 01 березня.

Фонд соціального страхування України здійснює страхування на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. У кожному із зазначених випадків передбачено страхові виплати безпосередньо потерпілим або членам їх сімей.

 

 

У січні–серпні Фонд прийняв на оплату майже 2 млн лікарняних листків

За оперативними даними перших восьми місяців 2020 року до Фонду соціального страхування України подали на оплату майже 2 мільйони листків непрацездатності.

Лікарняні листки були видані застрахованим особам у разі захворювань, у тому числі, на коронавірусну хворобу, травм, необхідності догляду за хворою дитиною або членом родини, а також у випадку ізоляції від COVID-19.

Фінансування допомог по тимчасовій непрацездатності здійснюється Фондом на підставі отриманої від страхувальника (роботодавця) заяви-розрахунку, від терміну подачі якої залежить дата фінансування матеріального забезпечення.

Залежно від причини тимчасової непрацездатності можуть різнитись розмір і тривалість її оплати:

• непрацездатність, викликана будь-яким захворюванням або травмою, що не пов’язані з виробництвом, фінансується Фондом, починаючи с шостого дня непрацездатності і до відновлення здоров’я (перші п’ять днів оплачує роботодавець). Розмір такої допомоги залежить від тривалості страхового стажу і складає від 50% до 100% середнього доходу;

тимчасова непрацездатність, викликана необхідністю догляду за хворою дитиною до 14 років або родичем, фінансується ФССУ з першого дня догляду. Розмір допомоги також залежить від тривалості страхового стажу, а тривалість виплат складає до трьох днів (до семи у виняткових випадках) – у разі догляду за хворим членом сім’ї, до 14 днів – у випадку догляду за хворою дитиною і за весь період, доки дитина потребує догляду, – у разі стаціонарного лікування;

• ізоляція від COVID-19 фінансується у розмірі 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу, виплати здійснюються, починаючи з шостого дня самоізоляції під медичним наглядом (перші п’ять днів оплачує роботодавець). Однак для медичних працівників Фонд фінансує допомогу у розмірі 100% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу.

Фонд соціального страхування України відновив виплати

Фонд соціального страхування України відновив фінансування матеріального забезпечення застрахованим особам, страхових виплат та соціальних послуг потерпілим на виробництві.

Так, сьогодні здійснено фінансування лікарняних, декретних, страхових виплат потерпілим на виробництві та одноразових допомог членам сімей медичних працівників, які померли від COVID-19, витрат на медичну та соціальну допомогу на загальну суму 686,9 млн гривень.

Відповідно до наказу Мін’юсту від 11.09.2020 № 3151/5 скасовано незаконні реєстраційні дії приватного нотаріуса із Дніпропетровської області та внесено зміни у державний реєстр юридичних осіб щодо керівника виконавчої дирекції. Згідно з рішенням правління Фонду обов’язки директора виконавчої дирекції Фонду виконує Тетяна Михайленко.

Нагадаємо, що відповідно до постанови правління Фонду від 14.05.2020 №7, Олену Думу звільнено з посади директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

 

Пресслужба виконавчої дирекції
 Фонду соціального страхування України

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua